Vidurio Europos politikos mokslų konferencija „Saugumo architektūra Vidurio ir Rytų Europoje: dabarties grėsmės ir bendradarbiavimo perspektyvos“

Vidurio Europos politikos mokslų konferencija „Saugumo architektūra Vidurio ir Rytų Europoje: dabarties grėsmės ir bendradarbiavimo perspektyvos“

2015 m. rugsėjo 25-26 dienomis VU TSPMI vyks jubiliejinė – dvidešimtoji – Vidurio Europos politikos mokslų konferencija „Saugumo architektūra Vidurio ir Rytų Europoje: dabarties grėsmės ir bendradarbiavimo perspektyvos“. 

Konferencijoje bus nagrinėjami svarbiausi šių laikų saugumo iššūkiai Vidurio ir Rytų Europoje ir už jos ribų. Konferencijoje dalyvaus apie 80 mokslininkų, tarp jų iš JAV, Jungtinės Karalystės, Italijos, Čekijos, Lenkijos, Vengrijos, Estijos, Gruzijos ir kitų šio regiono valstybių.

Konferenciją pradės Davido Kramerio, šiuo metu dirbančio McCain institute, o 2010-2014 m. vadovavusio „Freedom House” organizacijai, veikiančiai demokratijos plėtros srityje visame pasaulyje, paskaita apie Putino Rusiją kaip regioninio saugumo veiksnį. Konferencijos ašimis bus dvi plenarinės diskusijos, skirtos ES-Rusijos santykiams ir politikos mokslų raidai per šiuos dvidešimt metų Vidurio Europoje apžvelgti. Jose dalyvaus žinomiausi šio regiono ekspertai. Diskusijose bus svarstomi aktualiausi vidaus, išorės ir europinio saugumo klausimai, tokie kaip pvz., konfliktas Ukrainoje, energetinis saugumas, politinis populizmas, Europos integracijos iššūkiai, geopolitiniai pokyčiai posovietinėje erdvėje.

Konferenciją organizuoja Lietuvos politologų asociacija, Vidurio Europos politikos mokslų asociacija ir VU TSPMI. Konferenciją remia Lietuvos mokslo taryba, Krašto apsaugos ministerija, Užsienio reikalų ministerija ir Konrado Adenauerio fondas.

Renginys atviras visiems, besidomintiems politiniais procesais Vidurio ir Rytų Europoje ir saugumo iššūkiais šiame regione.

 

Naudingos nuorodos